Československá hygiena, 1961 (vol. 6), issue 2-3
EDITORIAL
Resolution of the National Congress of the hygiene section of the J. E. Purkyně Czechoslovak Medical Association on "food hygiene", held on October 17 to 19, 1960 in Brno
Redakce
Československá hygiena 1961, 6(2-3):69-73
ORIGINAL ARTICLES
The tasks of food hygiene in the third five-year plan
Karel Halačka, S. Brabec, Karel Lavický
Československá hygiena 1961, 6(2-3):74-93
Discussion contribution to the fundamental paper on the tasks of food hygiene in the third five-year plan
Josef Mašek
Československá hygiena 1961, 6(2-3):94
Vitamin A and carotenoids in sheep′s milk, whey and cheese
V. Oravcová, Fridrich Görner
Československá hygiena 1961, 6(2-3):95-98
The problem of fortification with natural and synthetic vitamin C
Milada Totová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):99-103
The effect of the administration of salt fortified with vitamin C
Stanislav Hejda
Československá hygiena 1961, 6(2-3):104-107
The vitamin content of potatoes peeled by chemical methods
Karel Halačka
Československá hygiena 1961, 6(2-3):108-112
A new simple mtehod of estimation of B. coli-aerogenes in milk
Fridrich Görner, J. Janotík, Juraj Grunt, V. Kvasnicová-Joríková
Československá hygiena 1961, 6(2-3):113-116
Changes in the number of international units during the preparation of raw vegetable and fruit infant foods as a result of the short-term action of heat
Lenka Balažovjechová-Bartošová, E. Holčíková
Československá hygiena 1961, 6(2-3):117-122
Contribution to the problem of the use of ampholyte soaps for disinfection in the food industries
Karel Halačka, J. Nezval, Rostislav Velecký
Československá hygiena 1961, 6(2-3):123-127
Method of investigating radioactivity in foods
M. Krupařová, Augustin Wolf
Československá hygiena 1961, 6(2-3):129-131
Acute toxicity of the food additive alkannin
L. Majláthová, Alexander Szokolay
Československá hygiena 1961, 6(2-3):132-135
Separation and quantitative estimation of some preserving agents by the chromatographic method
M. Fellegiová, A. Kukoľová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):136-138
The use of antioxidants in the food industry and their estimation by complexometric methods
B. A. J. Sedláček
Československá hygiena 1961, 6(2-3):139-143
Amperometric estimation of chlorides in meat of animals treated with Bovinol and Antrix
A. Pašek, J. Marhoulová, V. Jedlička
Československá hygiena 1961, 6(2-3):144-148
Hygienic assessment of phosphothion residues
Věra Černá, Václav Beneš
Československá hygiena 1961, 6(2-3):149-154
Estimation of the chlortetracycline content of meat of game by means of tri-phenyl-tetra-zolium chloride
S. Barlogová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):155-158
Stability of chlortetracycline in meat preserved by this antibiotic
Josef Holec
Československá hygiena 1961, 6(2-3):159-161
Experimental contribution to the problem of some phytoncides
Stanislav Hrubý, Ladislav Pelech
Československá hygiena 1961, 6(2-3):162-166
The effect of semi-preserve tins soldered with a tin solder containing 40 per cent lead, on the lead content of some fish products
R. Rybín
Československá hygiena 1961, 6(2-3):167-170
Attempt to assess the biological value of the toxicity of tuna fish meat
Iva Adamová, Zdeněk Malkus
Československá hygiena 1961, 6(2-3):171-174
Antithyroid effect of some vegetables on guinea pigs
Pavel Langer
Československá hygiena 1961, 6(2-3):175-177
Changes undergone by fats in the course of technological preparation in communal feeding
Milena Stronová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):178-183
Hygienic aspects of the use of polyamides in the food industry
J. Horáček, Zdeněk Malkus
Československá hygiena 1961, 6(2-3):184-188
The possible transmission of formaldehyde from melamine vessels to foods
Zdeněk Malkus, J. Horáček
Československá hygiena 1961, 6(2-3):189-193
Physical development of children and adolescents and nutrition
Ivan Hečko
Československá hygiena 1961, 6(2-3):194-197
Some interesting aspects as regards nutritional habits of Ostrava miners
M. Neradilová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):198-200
Some findings obtained in nutrition surveys of school children
J. Hock, Olga Hocková
Československá hygiena 1961, 6(2-3):201-205
Evaluation of the National Working Congress of the hygiene section of the Czechoslovak Medical Society J. E. Purkyně, held in Brno on 17-19 October 1960
Josef Mašek
Československá hygiena 1961, 6(2-3):206
SHORT COMMUNICATIONS
O významu a metodách posuzování organoleptických vlastností potravin
Vladimír Pliška
Československá hygiena 1961, 6(2-3):98
O hodnocení analytických výsledků vzhledem k normám
M. Jílek
Československá hygiena 1961, 6(2-3):98
Využitie kyseliny askorbovej v údenárskej technológii a jej vplyv na kvalitu výrobkov
Štefan Izák
Československá hygiena 1961, 6(2-3):103
Některé poznámky k využití metod teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky v organoleptice
A. Robek
Československá hygiena 1961, 6(2-3):103
Fortifikace potravin kyselinou l-askorbovou
O. Švabenský, J. Picková
Československá hygiena 1961, 6(2-3):107
Otázky ztrát v potravinách
M. Hrubá
Československá hygiena 1961, 6(2-3):107
Příčiny vzniku bombáží u pasteurovaných šunek
J. Zlámalová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):122
Sterilační teploty vylučující vegetaci houby Paecilomyces varioti v ovocných konzervách
Vladimír Kyzlink
Československá hygiena 1961, 6(2-3):127
Příspěvek k vypracování rychlých orientačních metod při bakteriologickém vyšetřování masa
J. Janíček
Československá hygiena 1961, 6(2-3):128
Vliv technologického postupu na mikrobiální čistotu kosmetických výrobků
Vilém Muzikář
Československá hygiena 1961, 6(2-3):128
Sledování chlortetracyklinu použitého k prodloužení čerstvosti hovězího masa
J. Janíček, V. Kalousová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):135
Diskusní příspěvek k problematice antibiotik v mase
Josef Holec
Československá hygiena 1961, 6(2-3):143
Možná interakcia zvýšeného príjmu fluóru s metabolizmom jódu
V. Štolc
Československá hygiena 1961, 6(2-3):154
Technická problematika prevence endemické strumy jodidovanou solí
O. Líkař, R. Reisenauer
Československá hygiena 1961, 6(2-3):158
Příspěvek k metodice vyšetření ryb a rybích výrobků se zvláštním zřetelem k H2O2
J. Svoboda
Československá hygiena 1961, 6(2-3):161
Niektoré možnosti účinku strumigénnych látok potravy na obyvateľstvo
Pavel Langer
Československá hygiena 1961, 6(2-3):183
Perspektivy zdravotní kontroly umělých hmot pro potravinářské účely
M. Houška
Československá hygiena 1961, 6(2-3):188
Balení do fungistatických aktivních obalů jako jedna z možností snižování obsahu cizorodých látek v pokrmových tucích
Miroslav Bomar
Československá hygiena 1961, 6(2-3):193
NEWS
Zpráva o průběhu sjezdu. [Celostátní pracovní sjezd hygienické sekce Čs. lék. spol. J. E. Purkyně, Brno, 17.-19.10.1960]
Milada Totová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):207