Československá hygiena, 1961 (roč. 6), číslo 2-3
Rezoluce celostátního pracovního sjezdu hygienické sekce Československé lékařské společnosti J.Ev. Purkyně se základní tematikou "Hygienické zabezpečení potravin", konaného ve dnech 17.-19. října 1960 v Brně
Československá hygiena 1961, 6(2-3):69-73
Úkoly hygieny výživy v rámci třetího pětiletého plánu
Karel Halačka, S. Brabec, Karel Lavický
Československá hygiena 1961, 6(2-3):74-93
Diskusní příspěvek k zásadnímu referátu o úkolech hygieny výživy v rámci třetího pětiletého plánu
Josef Mašek
Československá hygiena 1961, 6(2-3):94
Vitamín A a karotenoidy v ovčom mlieku, srvátke, hrudkovou syre, bryndzi, oštiepkoch a pareniciach
V. Oravcová, Fridrich Görner
Československá hygiena 1961, 6(2-3):95-98
O významu a metodách posuzování organoleptických vlastností potravin
Vladimír Pliška
Československá hygiena 1961, 6(2-3):98
O hodnocení analytických výsledků vzhledem k normám
M. Jílek
Československá hygiena 1961, 6(2-3):98
K problému vitaminizace přirozeným a syntetickým vitamínem C
Milada Totová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):99-103
Využitie kyseliny askorbovej v údenárskej technológii a jej vplyv na kvalitu výrobkov
Štefan Izák
Československá hygiena 1961, 6(2-3):103
Efekt podávání soli, fortifikované kyselinou askorbovou
Stanislav Hejda
Československá hygiena 1961, 6(2-3):104-107
Fortifikace potravin kyselinou 1-askorbovou
O. Švábenský, J. Picková
Československá hygiena 1961, 6(2-3):107
Příspěvek k vitamínovému hodnocení brambor loupaných chemicky
Karel Halačka
Československá hygiena 1961, 6(2-3):108-112
Nová jednoduchá metóda na stanovenie obsahu B.coli-aerogenes v mlieku
Fridrich Görner, J. Janotík, Juraj Grunt
Československá hygiena 1961, 6(2-3):113-116
Zmeny v počte m.j. pri príprave súrovej zeleninovej a ovocnej dojčenskej stravy krátkodobým pôsobením tepla
Lenka Balažovjechová-Bartošová, E. Holčíková
Československá hygiena 1961, 6(2-3):117-122
Příčiny vzniku bombáží u pasteurovaných šunek
J. Zlámalová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):122
Příspěvek k využití amfolytových mýdel k dezinfekci v potravinářství
Karel Halačka, J. Nezval, Rostislav Velecký
Československá hygiena 1961, 6(2-3):123-127
Sterilizační teploty vylučující vegetaci houby Paecilomyces varioti v ovocných konzervách
Vladimír Kyzlink
Československá hygiena 1961, 6(2-3):127
Příspěvek k vypracování rychlých orientačních metod při bakteriologickém vyšetřování masa
J. Janíček
Československá hygiena 1961, 6(2-3):128
Vliv technologického postupu na mikrobiální čistotu kosmetických výrobků
Vilém Muzikář
Československá hygiena 1961, 6(2-3):128
Metodika sledování radioaktivity v potravinách
M. Krupařová, Augustin Wolf
Československá hygiena 1961, 6(2-3):129-131
Akútna toxicita potravinárskeho farbiva alkannínu
L. Majláthová, Alexander Szokolay
Československá hygiena 1961, 6(2-3):132-135
Sledování chlortetracyklinu použitého k prodloužení čerstvosti hovězího masa
J. Janíček, V. Kalousová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):135
Delenie a kvantitatívne stanovenie niektorých konzervačných látok chromatografickou metódou
M. Fellegiová, A. Kukolová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):136-138
Delenie a kvanitatívne stanovenie niektorých konzervačných látok chromatografickou metódou
M. Fellegiová, A. Kukolová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):136-138
Použití antioxidantů v potravinářském průmyslu a jejich stanovení komplexometrickými metodami
Bohuslav Sedláček
Československá hygiena 1961, 6(2-3):139-143
Použití antioxydantů v potravinářském průmyslu a jejich stanovení komplexometrickými metodami
B.A.J. Sedláček
Československá hygiena 1961, 6(2-3):139-143
Diskusní příspěvek k problematice antibiotik v mase
Josef Holec
Československá hygiena 1961, 6(2-3):143
Amperometrické stanovení chloridů v mase zvířat, veterinárně ošetřených Bovinolem a Antrixem
A. Pašek, J. Marhoulová, V. Jedlička
Československá hygiena 1961, 6(2-3):144-148
Hygienické hodnocení reziduí fosfotionu
Věra Černá, Václav Beneš
Československá hygiena 1961, 6(2-3):149-154
Možná interakcia zvýšeného príjmu fluóru s metabolizmom jódu
V. Štolc
Československá hygiena 1961, 6(2-3):154
Stanovenie obsahu chlortetracyklínu v mäse akronizovanej hydiny pomocou trifenyl-tetra-zoliumchloridu
S. Barlogová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):155-158
Stabilita chlortetracykllinu v mase konzervovaném touto látkou
Josef Holec
Československá hygiena 1961, 6(2-3):159-161
Příspěvek k metodice vyšetření ryb a rybích výrobků se zvláštním zřetelem k H2O2
J. Svoboda
Československá hygiena 1961, 6(2-3):161
Spotreba tukov na Slovensku vzhľadom na ich výrobu a peňažný príjem
P. Ceizel
Československá hygiena 1961, 6(2-3):161-168
Experimentální příspěvek k otázce některých fytoncidů
Stanislav Hrubý, Ladislav Pelech
Československá hygiena 1961, 6(2-3):162-166
Vliv polokonzervovaných krabic letovaných cínovou pájkou s 40% Pb na obsah olova v některých rybích výrobcích
R. Rybín
Československá hygiena 1961, 6(2-3):167-170
Pokus o biologické hodnocení toxicity masa z tuňáků
Iva Adamová, Z. Malkus
Československá hygiena 1961, 6(2-3):171-174
Antityreoidálne účinky niektorých druhov zeleniny u morčiat
Pavel Langer
Československá hygiena 1961, 6(2-3):175-177
Změny tuků v technologii společného stravování
M. Stronová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):178-183
Niektoré možnosti účinku strumigénnych látok potravy na obyvateľstvo
Pavel Langer
Československá hygiena 1961, 6(2-3):183
Hygienické hledisko na použití polyamidů v potravinářství
J. Horáček, Zdeněk Malkus
Československá hygiena 1961, 6(2-3):184-188
Perspektivy zdravotní kontroly umělých hmot pro potravinářské účely
M. Houška
Československá hygiena 1961, 6(2-3):188
Možnosti přechodu formaldehydu z melaminových nádob do potravin
Zdeněk Malkus, J. Horáček
Československá hygiena 1961, 6(2-3):189-193
Balení do fungistatických aktivních obalů jako jedna z možností snižování obsahu cizorodých látek v pokrmových tucích
Miroslav Bomar
Československá hygiena 1961, 6(2-3):193
Vzťah medzi telesným vývojom mládeže a výživou
Ivan Hečko
Československá hygiena 1961, 6(2-3):194-197
Perspektivy zdravotní kontroly umělých hmot pro potravinářské účely
M. Houška
Československá hygiena 1961, 6(2-3):198
Některé poznatky z terénního sledování stavu výživy školních dětí
J. Hock, Olga Hocková
Československá hygiena 1961, 6(2-3):201-205
Zhodnocení celostátního pracovního sjezdu hygienické sekce Československé lékařské společnosti J. Ev. Purkyně, konaného v Brně ve dnech 17.-19. října 1960
Josef Mašek
Československá hygiena 1961, 6(2-3):206
Zpráva o průběhu sjezdu. (Celostátní prac. sjezd hyg. sekce ČS. lék spol. J.Ev.Purkyně v Brně 17.-19.října 1960)
Milada Totová
Československá hygiena 1961, 6(2-3):207