Československá hygiena, 1959 (vol. 4), issue 7

ORIGINAL ARTICLES

Problem of foreign matters in the scope of hygiene of nutrition

Karel Halačka

Československá hygiena 1959, 4(7):365-374

Some problems of the estimation of foreign matters in foodstuffs

Gustav Janíček

Československá hygiena 1959, 4(7):375-381

Foreign matters in milk and milk-products

Fridrich Görner

Československá hygiena 1959, 4(7):382-391

To the provisional instructions on the use of food colouring matters

Zdeněk Malkus, Alexander Szokolay

Československá hygiena 1959, 4(7):392-396

Criteria used in evaluation of toxicity of foodstuffs colouring matters in animal experiments

L. Somogyiová

Československá hygiena 1959, 4(7):397-401

The effect of nutritional factors on the fluorine balance of the fluorinized rats

Otokar Dibák, Emil Ginter

Československá hygiena 1959, 4(7):402-409

Improved methods of distillation in determination of fluorides in foodstuffs

Alexander Szokolay, A. Rippel

Československá hygiena 1959, 4(7):410-415

Sorbic acid. I. Its properties, use and hygienical evaluation

František Fürst, Zdeněk Malkus

Československá hygiena 1959, 4(7):416-420

Results of laboratory determination of copper content in plum-jam from a cannery in Ústí

M. Martinec

Československá hygiena 1959, 4(7):421-423

Phenolic substances in coffee-substitutes and their determination

Václav Novák, R. Rybín

Československá hygiena 1959, 4(7):424-429

Use of essences in foodstuff products

M. Seiner

Československá hygiena 1959, 4(7):430-432

NEWS

XIII. vědecké zasedání Ústavu výživy Akademie lékařských věd SSSR v Moskvě. [3.-7.2.1959]

Josef Mašek

Československá hygiena 1959, 4(7):433-434

Konferencia o cudzorodých látkach v potravinách, konaná dňa 8.-10. októbra 1958 v Smolenciach

Alexander Szokolay

Československá hygiena 1959, 4(7):434-436