Československá hygiena, 1958 (vol. 3), issue 2-3
EDITORIAL
Resolution of the national working congress of the hygienic section of the Czechoslovak Medical Society J. E. Purkyně, held on 17-19 October 1957 in Brno
Československá lékařská společnost J. E. Purkyně
Československá hygiena 1958, 3(2-3):57
ORIGINAL ARTICLES
Concerning the problems of chemical additives in foodstuffs
Karel Halačka, Fridrich Görner, Miroslav Dobeš
Československá hygiena 1958, 3(2-3):58-69
Improvement of the nutrition of the population
Augustin Wolf, J. Janček, Karel Lavický
Československá hygiena 1958, 3(2-3):70-79
Concerning the problem of the "recommended" amounts of nutrients. Concerning the vitamin C ration
Josef Mašek, F. Hrubá
Československá hygiena 1958, 3(2-3):80-88
Artificial food colours as concidered from the aspect of food hygiene and the methods of their identification
Zdeněk Malkus
Československá hygiena 1958, 3(2-3):89-91
Syntetic liposoluble food colours and their identification in foodstuffs
Alexander Szokolay, Fridrich Görner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):92-94
Sanitary evaluation of heavy metals contained in drinks of Czechoslovak production
František Fürst, Zdeněk Malkus
Československá hygiena 1958, 3(2-3):96-98
Determination of the residues of 1,2 dichlorethane in cereals
Alexander Szokolay, R. Engelmanová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):99-102
Antioxydant wrapping material for butter
J. Mašek
Československá hygiena 1958, 3(2-3):103-106
About the influence of water disinfection with oligodynamic silver upon the quality of butter
Fridrich Görner, Ján Uhnák
Československá hygiena 1958, 3(2-3):107-110
An unusual case of hydrogen sulphide occurence in stored mineral water
V. Novák
Československá hygiena 1958, 3(2-3):111-112
Concerning the possibility of using acetic acid as an expedient of conservation in the industry of meat
Zdeněk Matyáš
Československá hygiena 1958, 3(2-3):113-116
Field experiences with microbiologic estimation of cold dishes
J. Vobecká
Československá hygiena 1958, 3(2-3):117-120
Concerning the determination of an adequate fat allowance
Kateřina Ošancová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):121-126
Concerning the actual situation in the nutrition of pregnant women
Vladimír Šabata
Československá hygiena 1958, 3(2-3):127-131
Nutrition of agricultural workers and preventive measures to be taken
L. Říhová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):132-135
Nutrition of sportsmen in our training camps
V. Dobrovodská, Jaroslav Urbánek
Československá hygiena 1958, 3(2-3):136-141
The problem of nutrition of military units
R. Vlček, F. Laštůvka
Československá hygiena 1958, 3(2-3):142-147
Occurence of nutrition deficiencies in our population
L. Křikava
Československá hygiena 1958, 3(2-3):148-151
Consumption of meat and meat products in Czechoslovakia
Karel Lavický
Československá hygiena 1958, 3(2-3):152-156
Experience from the research of food consumption in collective boarding
Jiří Hrubý
Československá hygiena 1958, 3(2-3):157-160
Our experiences with the boarding of the participants of collective actions
J. Hock, M. Stejskalová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):161-163
A sanitary analysis of collective boarding in selected state farms
Lenka Balažovjechová, A. Kukoľová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):165-169
Concerning the sanitary problem of the wiping of dishes in collective boarding institutions
Lenka Balažovjechová, E. Holčíková
Československá hygiena 1958, 3(2-3):170-173
A contribution concerning the decrease of microbial contamination of dough meals in agricultural boarding institutions
Lenka Balažovjechová, A. Kukoľová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):174-177
Seasonal fluctuations in the vitamin contents of the Bratislava milk
V. Oravcová, Fridrich Görner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):178-182
Concerning the possibility of producing hygienically defectless raw milk
V. Šafránek, Jaroslav Sadil
Československá hygiena 1958, 3(2-3):183-185
Sanitation of glass piping in dairy enterprises
Fridrich Görner, L. Havlíček
Československá hygiena 1958, 3(2-3):186-190
Concerning the proof of deterioration of frozen fish
J. Svoboda
Československá hygiena 1958, 3(2-3):191-193
Sanitary evaluation of the rancidity of fats and of some foodstuffs containing fats
Bohuslav Sedláček
Československá hygiena 1958, 3(2-3):194-196
Results of examination and sanitary estimation of pork lard
J. Kohoutek
Československá hygiena 1958, 3(2-3):197-199
SHORT COMMUNICATIONS
Biochemické změny v potravinách pod vlivem ionisujícího záření
M. Hlaváčková
Československá hygiena 1958, 3(2-3):95
Vliv ionisujícího záření na obsah vitaminů v potravinách
V. Prskavcová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):98
Příspěvek ke studiu sterilačního účinku ionisujícího záření na mikroorganismy v potravinách
P. Marešová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):102
K thermoinaktivaci oxydas zhoršující jakost ovocných a zeleninových konserv
Vladimír Kyzlink, M. Chytrá
Československá hygiena 1958, 3(2-3):106
Akrylonitril jako fumigans pro obilí
J. Štěpánek, V. Beneš, V. Černá
Československá hygiena 1958, 3(2-3):106
Baktérie zo skupiny Coli v mlieku ako indikátor fekálneho znečištenia mlieka vo svetle Minkievičovej teórie
Fridrich Görner, I. Berenderová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):116
Příspěvek k patogenesi Coli dyspepticum
O. Saxl, O. Sadil, J. Teyschl ml.
Československá hygiena 1958, 3(2-3):120
Vyluhovanie fenolov pivom v lepených sudoch
A. Rippel, Alexander Szokolay
Československá hygiena 1958, 3(2-3):120
Některé otázky hodnocení výživy našeho obyvatelstva vzhledem k doporučeným dávkám
J. Hátle
Československá hygiena 1958, 3(2-3):131
Ekonomické faktory diferencovaného stravování jednotlivých skupin pracujících a jejich sledování
Z. Hauer
Československá hygiena 1958, 3(2-3):131
Hygienické hodnocení stravování v DD v kraji Brněnském
J. Salčák, M. Gruzínová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):135
Zvýšenie biologickej hodnoty chleba mliečnou srvátkou
R. Schaller, Fridrich Görner, L. Bobiš
Československá hygiena 1958, 3(2-3):147
Některé náměty pro rozvoj společného stravování pracujících v zemědělství
Zdeňka Luhanová, J. Hrubý
Československá hygiena 1958, 3(2-3):151
Hygiena výživy a zdravotnická osvěta
Čeněk Adamec, Ludmila Vančurová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):160
K otázce isolace zárodků zelenání uzenin
Oldřich Zatočil
Československá hygiena 1958, 3(2-3):182
Současný hygienický stav v prvovýrobě mléka
M. Seiner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):185
Inhibiční účinky substituovaných chinonů v potravinářství
V. Munk, Jarmila Blattná, Jiří Fragner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):190
Hygienické problémy pri získaní a spracovaní ovčieho mlieka na salašoch
Fridrich Görner, J. Janotík, I. Janček, E. Bartoševský
Československá hygiena 1958, 3(2-3):196
Biography
Jubileum doc. MUDr. Josefa Maška
Karel Halačka
Československá hygiena 1958, 3(2-3):201-202
NEWS
Zpráva o priebehu sjazdu. [Brno, 17.-19.10.1957]
Ladislav Rosival
Československá hygiena 1958, 3(2-3):200-201