Československá hygiena, 1958 (roč. 3), číslo 2-3
ÚVODNÍ SLOVO
Resoluce celostátního pracovního sjezdu hygienické sekce Čs. lékařské společnosti J. E. Purkyně, konaného ve dnech 17.-19. října 1957 v Brně. [II. Sjezd hygieniků výživy Brno 1957]
Československá lékařská společnost J. E. Purkyně
Československá hygiena 1958, 3(2-3):57
PŮVODNÍ PRÁCE
K problematice cizorodých látek v potravinách. K padesátinám doc. Dr. J. Maška
Karel Halačka, Fridrich Görner, Miroslav Dobeš
Československá hygiena 1958, 3(2-3):58-69
Ozdravení výživy lidu
Augustin Wolf, J. Janček, Karel Lavický
Československá hygiena 1958, 3(2-3):70-79
K problému tak zvaných doporučených dávek živin. Otázka dávky vitaminu C
Josef Mašek, F. Hrubá
Československá hygiena 1958, 3(2-3):80-88
Umělá potravinářská barviva s hlediska hygieny výživy a metodika jejich zjišťování
Zdeněk Malkus
Československá hygiena 1958, 3(2-3):89-91
Syntetické liposolubilné farbivá a ich zisťovanie v potravinách
Alexander Szokolay, Fridrich Görner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):92-94
Hygienické hodnocení obsahu těžkých kovů v nápojích tuzemské výroby
František Fürst, Zdeněk Malkus
Československá hygiena 1958, 3(2-3):96-98
Sledovanie reziduí 1,2 dichloretanu v obilí
Alexander Szokolay, R. Engelmanová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):99-102
Antioxydační obalový materiál pro máslo
J. Mašek
Československá hygiena 1958, 3(2-3):103-106
Vplyv oligodynamickým striebrom dezinfikovanej vody na kvalitu masla
Fridrich Görner, Ján Uhnák
Československá hygiena 1958, 3(2-3):107-110
Neobvyklý případ výskytu sirovodíku ve skladových minerálních vodách
V. Novák
Československá hygiena 1958, 3(2-3):111-112
O použití kyseliny octové jako konservačního prostředku v masném průmyslu
Zdeněk Matyáš
Československá hygiena 1958, 3(2-3):113-116
Terénní zkušenosti s mikrobiologickým hodnocením studené kuchyně
J. Vobecká
Československá hygiena 1958, 3(2-3):117-120
Ke stanovení vhodné tukové dávky
Kateřina Ošancová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):121-126
Současný stav výživy těhotných žen
Vladimír Šabata
Československá hygiena 1958, 3(2-3):127-131
Výživa zemědělců a preventivní zásahy do jejich výživy
L. Říhová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):132-135
Výživa sportovců v našich treningových táborech
V. Dobrovodská, Jaroslav Urbánek
Československá hygiena 1958, 3(2-3):136-141
Problém výživy u rámcových útvarů
R. Vlček, F. Laštůvka
Československá hygiena 1958, 3(2-3):142-147
Výskyt výživových karencí u našeho obyvatelstva
L. Křikava
Československá hygiena 1958, 3(2-3):148-151
Spotřeba masa a masných výrobků u nás
Karel Lavický
Československá hygiena 1958, 3(2-3):152-156
Zkušenosti z výzkumu spotřeby potravin ve společném stravování
Jiří Hrubý
Československá hygiena 1958, 3(2-3):157-160
Naše zkušenosti se zajišťováním stravování účastníků masových akcí
J. Hock, M. Stejskalová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):161-163
Hygienický rozbor verejného stravovania na vybraných hospodárstvach ČSŠM
Lenka Balažovjechová, A. Kukoľová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):165-169
K hygienickému problému utierania riadu vo verejných stravovniach
Lenka Balažovjechová, E. Holčíková
Československá hygiena 1958, 3(2-3):170-173
Príspevok k zníženiu mikrobiálnej kontaminácie u múčnej stravy v poľnohospodárskych verejných stravovniach
Lenka Balažovjechová, A. Kukoľová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):174-177
Sezónne kolísanie obsahu vitamínov v bratislavskom mlieku
V. Oravcová, Fridrich Görner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):178-182
Možnosti produkce syrového zdravotně nezávadného mléka
V. Šafránek, Jaroslav Sadil
Československá hygiena 1958, 3(2-3):183-185
Sanitácia sklenného potrubia v mliekárskych závodoch
Fridrich Görner, L. Havlíček
Československá hygiena 1958, 3(2-3):186-190
Průkaz zkaženosti mražených ryb
J. Svoboda
Československá hygiena 1958, 3(2-3):191-193
Hodnocení žluklosti tuků a některých poživatin tuky obsahujících z hygienického hlediska
Bohuslav Sedláček
Československá hygiena 1958, 3(2-3):194-196
Poznatky a průzkum hygienického hodnocení vepřového sádla
J. Kohoutek
Československá hygiena 1958, 3(2-3):197-199
KRÁTKÁ SDĚLENÍ
Biochemické změny v potravinách pod vlivem ionisujícího záření
M. Hlaváčková
Československá hygiena 1958, 3(2-3):95
Vliv ionisujícího záření na obsah vitaminů v potravinách
V. Prskavcová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):98
Příspěvek ke studiu sterilačního účinku ionisujícího záření na mikroorganismy v potravinách
P. Marešová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):102
K thermoinaktivaci oxydas zhoršující jakost ovocných a zeleninových konserv
Vladimír Kyzlink, M. Chytrá
Československá hygiena 1958, 3(2-3):106
Akrylonitril jako fumigans pro obilí
J. Štěpánek, V. Beneš, V. Černá
Československá hygiena 1958, 3(2-3):106
Baktérie zo skupiny Coli v mlieku ako indikátor fekálneho znečištenia mlieka vo svetle Minkievičovej teórie
Fridrich Görner, I. Berenderová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):116
Příspěvek k patogenesi Coli dyspepticum
O. Saxl, O. Sadil, J. Teyschl ml.
Československá hygiena 1958, 3(2-3):120
Vyluhovanie fenolov pivom v lepených sudoch
A. Rippel, Alexander Szokolay
Československá hygiena 1958, 3(2-3):120
Některé otázky hodnocení výživy našeho obyvatelstva vzhledem k doporučeným dávkám
J. Hátle
Československá hygiena 1958, 3(2-3):131
Ekonomické faktory diferencovaného stravování jednotlivých skupin pracujících a jejich sledování
Z. Hauer
Československá hygiena 1958, 3(2-3):131
Hygienické hodnocení stravování v DD v kraji Brněnském
J. Salčák, M. Gruzínová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):135
Zvýšenie biologickej hodnoty chleba mliečnou srvátkou
R. Schaller, Fridrich Görner, L. Bobiš
Československá hygiena 1958, 3(2-3):147
Některé náměty pro rozvoj společného stravování pracujících v zemědělství
Zdeňka Luhanová, J. Hrubý
Československá hygiena 1958, 3(2-3):151
Hygiena výživy a zdravotnická osvěta
Čeněk Adamec, Ludmila Vančurová
Československá hygiena 1958, 3(2-3):160
K otázce isolace zárodků zelenání uzenin
Oldřich Zatočil
Československá hygiena 1958, 3(2-3):182
Současný hygienický stav v prvovýrobě mléka
M. Seiner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):185
Inhibiční účinky substituovaných chinonů v potravinářství
V. Munk, Jarmila Blattná, Jiří Fragner
Československá hygiena 1958, 3(2-3):190
Hygienické problémy pri získaní a spracovaní ovčieho mlieka na salašoch
Fridrich Görner, J. Janotík, I. Janček, E. Bartoševský
Československá hygiena 1958, 3(2-3):196
biografie
Jubileum doc. MUDr. Josefa Maška
Karel Halačka
Československá hygiena 1958, 3(2-3):201-202
ZPRÁVY
Zpráva o priebehu sjazdu. [Brno, 17.-19.10.1957]
Ladislav Rosival
Československá hygiena 1958, 3(2-3):200-201