Československá hygiena, 1958 (roč. 3), číslo 2-3

ÚVODNÍ SLOVO

Resoluce celostátního pracovního sjezdu hygienické sekce Čs. lékařské společnosti J. E. Purkyně, konaného ve dnech 17.-19. října 1957 v Brně. [II. Sjezd hygieniků výživy Brno 1957]

Československá lékařská společnost J. E. Purkyně

Československá hygiena 1958, 3(2-3):57

PŮVODNÍ PRÁCE

K problematice cizorodých látek v potravinách. K padesátinám doc. Dr. J. Maška

Karel Halačka, Fridrich Görner, Miroslav Dobeš

Československá hygiena 1958, 3(2-3):58-69

Ozdravení výživy lidu

Augustin Wolf, J. Janček, Karel Lavický

Československá hygiena 1958, 3(2-3):70-79

K problému tak zvaných doporučených dávek živin. Otázka dávky vitaminu C

Josef Mašek, F. Hrubá

Československá hygiena 1958, 3(2-3):80-88

Umělá potravinářská barviva s hlediska hygieny výživy a metodika jejich zjišťování

Zdeněk Malkus

Československá hygiena 1958, 3(2-3):89-91

Syntetické liposolubilné farbivá a ich zisťovanie v potravinách

Alexander Szokolay, Fridrich Görner

Československá hygiena 1958, 3(2-3):92-94

Hygienické hodnocení obsahu těžkých kovů v nápojích tuzemské výroby

František Fürst, Zdeněk Malkus

Československá hygiena 1958, 3(2-3):96-98

Sledovanie reziduí 1,2 dichloretanu v obilí

Alexander Szokolay, R. Engelmanová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):99-102

Antioxydační obalový materiál pro máslo

J. Mašek

Československá hygiena 1958, 3(2-3):103-106

Vplyv oligodynamickým striebrom dezinfikovanej vody na kvalitu masla

Fridrich Görner, Ján Uhnák

Československá hygiena 1958, 3(2-3):107-110

Neobvyklý případ výskytu sirovodíku ve skladových minerálních vodách

V. Novák

Československá hygiena 1958, 3(2-3):111-112

O použití kyseliny octové jako konservačního prostředku v masném průmyslu

Zdeněk Matyáš

Československá hygiena 1958, 3(2-3):113-116

Terénní zkušenosti s mikrobiologickým hodnocením studené kuchyně

J. Vobecká

Československá hygiena 1958, 3(2-3):117-120

Ke stanovení vhodné tukové dávky

Kateřina Ošancová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):121-126

Současný stav výživy těhotných žen

Vladimír Šabata

Československá hygiena 1958, 3(2-3):127-131

Výživa zemědělců a preventivní zásahy do jejich výživy

L. Říhová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):132-135

Výživa sportovců v našich treningových táborech

V. Dobrovodská, Jaroslav Urbánek

Československá hygiena 1958, 3(2-3):136-141

Problém výživy u rámcových útvarů

R. Vlček, F. Laštůvka

Československá hygiena 1958, 3(2-3):142-147

Výskyt výživových karencí u našeho obyvatelstva

L. Křikava

Československá hygiena 1958, 3(2-3):148-151

Spotřeba masa a masných výrobků u nás

Karel Lavický

Československá hygiena 1958, 3(2-3):152-156

Zkušenosti z výzkumu spotřeby potravin ve společném stravování

Jiří Hrubý

Československá hygiena 1958, 3(2-3):157-160

Naše zkušenosti se zajišťováním stravování účastníků masových akcí

J. Hock, M. Stejskalová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):161-163

Hygienický rozbor verejného stravovania na vybraných hospodárstvach ČSŠM

Lenka Balažovjechová, A. Kukoľová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):165-169

K hygienickému problému utierania riadu vo verejných stravovniach

Lenka Balažovjechová, E. Holčíková

Československá hygiena 1958, 3(2-3):170-173

Príspevok k zníženiu mikrobiálnej kontaminácie u múčnej stravy v poľnohospodárskych verejných stravovniach

Lenka Balažovjechová, A. Kukoľová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):174-177

Sezónne kolísanie obsahu vitamínov v bratislavskom mlieku

V. Oravcová, Fridrich Görner

Československá hygiena 1958, 3(2-3):178-182

Možnosti produkce syrového zdravotně nezávadného mléka

V. Šafránek, Jaroslav Sadil

Československá hygiena 1958, 3(2-3):183-185

Sanitácia sklenného potrubia v mliekárskych závodoch

Fridrich Görner, L. Havlíček

Československá hygiena 1958, 3(2-3):186-190

Průkaz zkaženosti mražených ryb

J. Svoboda

Československá hygiena 1958, 3(2-3):191-193

Hodnocení žluklosti tuků a některých poživatin tuky obsahujících z hygienického hlediska

Bohuslav Sedláček

Československá hygiena 1958, 3(2-3):194-196

Poznatky a průzkum hygienického hodnocení vepřového sádla

J. Kohoutek

Československá hygiena 1958, 3(2-3):197-199

KRÁTKÁ SDĚLENÍ

Biochemické změny v potravinách pod vlivem ionisujícího záření

M. Hlaváčková

Československá hygiena 1958, 3(2-3):95

Vliv ionisujícího záření na obsah vitaminů v potravinách

V. Prskavcová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):98

Příspěvek ke studiu sterilačního účinku ionisujícího záření na mikroorganismy v potravinách

P. Marešová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):102

K thermoinaktivaci oxydas zhoršující jakost ovocných a zeleninových konserv

Vladimír Kyzlink, M. Chytrá

Československá hygiena 1958, 3(2-3):106

Akrylonitril jako fumigans pro obilí

J. Štěpánek, V. Beneš, V. Černá

Československá hygiena 1958, 3(2-3):106

Baktérie zo skupiny Coli v mlieku ako indikátor fekálneho znečištenia mlieka vo svetle Minkievičovej teórie

Fridrich Görner, I. Berenderová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):116

Příspěvek k patogenesi Coli dyspepticum

O. Saxl, O. Sadil, J. Teyschl ml.

Československá hygiena 1958, 3(2-3):120

Vyluhovanie fenolov pivom v lepených sudoch

A. Rippel, Alexander Szokolay

Československá hygiena 1958, 3(2-3):120

Některé otázky hodnocení výživy našeho obyvatelstva vzhledem k doporučeným dávkám

J. Hátle

Československá hygiena 1958, 3(2-3):131

Ekonomické faktory diferencovaného stravování jednotlivých skupin pracujících a jejich sledování

Z. Hauer

Československá hygiena 1958, 3(2-3):131

Hygienické hodnocení stravování v DD v kraji Brněnském

J. Salčák, M. Gruzínová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):135

Zvýšenie biologickej hodnoty chleba mliečnou srvátkou

R. Schaller, Fridrich Görner, L. Bobiš

Československá hygiena 1958, 3(2-3):147

Některé náměty pro rozvoj společného stravování pracujících v zemědělství

Zdeňka Luhanová, J. Hrubý

Československá hygiena 1958, 3(2-3):151

Hygiena výživy a zdravotnická osvěta

Čeněk Adamec, Ludmila Vančurová

Československá hygiena 1958, 3(2-3):160

K otázce isolace zárodků zelenání uzenin

Oldřich Zatočil

Československá hygiena 1958, 3(2-3):182

Současný hygienický stav v prvovýrobě mléka

M. Seiner

Československá hygiena 1958, 3(2-3):185

Inhibiční účinky substituovaných chinonů v potravinářství

V. Munk, Jarmila Blattná, Jiří Fragner

Československá hygiena 1958, 3(2-3):190

Hygienické problémy pri získaní a spracovaní ovčieho mlieka na salašoch

Fridrich Görner, J. Janotík, I. Janček, E. Bartoševský

Československá hygiena 1958, 3(2-3):196

biografie

Jubileum doc. MUDr. Josefa Maška

Karel Halačka

Československá hygiena 1958, 3(2-3):201-202

ZPRÁVY

Zpráva o priebehu sjazdu. [Brno, 17.-19.10.1957]

Ladislav Rosival

Československá hygiena 1958, 3(2-3):200-201