Československá hygiena, 1976 (roč. 21), číslo 4

ÚVODNÍ SLOVO

Súčasný stav a perspektívy hygieny

Ladislav Rosival, František Janda

Československá hygiena 1976, 21(4):145-152

PŮVODNÍ PRÁCE

Výuka hygieny z hlediska perspektivy vývoje oboru a profilu absolventa FVL

Miloslav Tušl, Oldřich Vincent

Československá hygiena 1976, 21(4):153-158

Hodnocení výsledků učebně výchovného procesu

Jaroslav Kotulán, Juraj Groch

Československá hygiena 1976, 21(4):159-165

Štruktúra a kapacita katedier hygieny v ČSSR, zaradenie a rozsah výuky hygieny v učebných plánoch

Jozef Kukura, Zdeněk Krejčí

Československá hygiena 1976, 21(4):166-170

Hygienická a mikrobiologická problematika jednotky intenzívní hematologické péče

Vladimír Měrka, Miloš Erichleb, Miroslav Špliňo, J. Komárek, Jaroslav Vaňásek, Milan Bláha

Československá hygiena 1976, 21(4):171-179

Příspěvek ke stanovení biologického věku určením stupně kostního a zubního zrání

Ladislav Pelech, M. Borský, Jiří Havlík, P. Bleha

Československá hygiena 1976, 21(4):180-184

K hodnocení stavu výživy dětí a mládeže

Zdeňka Luhanová

Československá hygiena 1976, 21(4):185-190

Akútna perorálna toxicita niekoľkých organických zlúčenin cínu pre myši

Lýdia Majláthová

Československá hygiena 1976, 21(4):191-197

Účinek tributylcíničitých sloučenin na některé kvasinky

Miroslav Polster, H. Vráblíková

Československá hygiena 1976, 21(4):198-201

SDĚLENÍ Z PRAXE

Úloha laktobacilů při kažení majonézových výrobků typu tatarských omáček

J. Pěgřímková, A. Žídková

Československá hygiena 1976, 21(4):202-208

RECENZE

Evaluations of some pesticide residues in food. WHO Pesticide Residues Series, No. 4, The Monographs. Geneva, WHO 1975. 545 s.

Věra Černá

Československá hygiena 1976, 21(4):179

Rezidua pesticidů v potravě. WHO Technical Report Series, 1975, č. 574, 37 s.

Jaroslav Lener

Československá hygiena 1976, 21(4):190