Československá hygiena, 1986 (roč. 31), číslo 7-8
ÚVODNÍ SLOVO
K problematice zabezpečení hygienické jakosti potravního řetězce v zemědělskoprůmyslovém komplexu
Karel Halačka, Bohumil Turek
Československá hygiena 1986, 31(7-8):373-377
SDĚLENÍ Z PRAXE
Zátěž organismu dětí polychlorovanými bifenyly
J. Ševčík, Jan Leníček, M. Čítková, M. Sekyra, E. Rychlíková
Československá hygiena 1986, 31(7-8):378-382
Polychlorované bifenyly ve výrobním prostředí z hlediska živočišné výroby
A. Mikulík, M. Vávrová
Československá hygiena 1986, 31(7-8):383-387
Hygienické zhodnocení výskytu pesticidů a PCB ve výkrmu brojlerů hrabavé drůbeže
V. Gajdůšková, J. Hofírková
Československá hygiena 1986, 31(7-8):388-391
Sledování rezíduí polychlorovaných bifenylů v kalech z čistíren odpadních vod
Milada Vávrová, Antonín Mikulík
Československá hygiena 1986, 31(7-8):392-395
Rezidua některých cizorodých látek ve vodách Jihomoravského kraje
M. Vávrová, E. Kočková, A. Mikulík
Československá hygiena 1986, 31(7-8):396-400
Stanovení přítomnosti mykotoxinu zearalenonu v cereáliích krmným pokusem na infantilních virginních myších samičkách
J. Šimůnek, M. Polster
Československá hygiena 1986, 31(7-8):401-405
Informativní stanovení dusičnanů a dusitanů
J. Bouda, M. Malá, E. Michenková, M. Petříček, B. Pokorný, J. Sponar, V. Svoboda, Z. Vobruba
Československá hygiena 1986, 31(7-8):406-411
Závislosť hodnôt dusičnanov vo vybraných plodinách na niektorých produkčných podmienkach
M. Tibenská, J. Mazág
Československá hygiena 1986, 31(7-8):412-416
Sledování obsahu dusičnanů v zelenině v návaznosti na kulinářské úpravě
J. Švubová, M. Zajícová
Československá hygiena 1986, 31(7-8):417-420
Hodnocení přívodu vybraných prvků do lidského organismu
Bohumil Turek, J. Waldman
Československá hygiena 1986, 31(7-8):421-427
Olovo v mase a orgánech kuřecích brojlerů produkovaných v Severočeském kraji a olovo, kadmium a rtuť v konzumních vejcích
J. Cibulka, Z. Sova, Pavel Mader, J. Štumpf, M. Podhorský, Eva Čurdová, M. Dostálová
Československá hygiena 1986, 31(7-8):428-433
Hygienická problematika rtuti v potravinách
S. Krýsl, J. Tuček, Darja Hlavsová, M. Nováková, M. Tuček
Československá hygiena 1986, 31(7-8):434-440
Monitorizácia olova v cukre ako podklad pre normalizáciu
M. Kováč, Anna Prugarová, Alexander Szokolay
Československá hygiena 1986, 31(7-8):441-444
Hygienická kontrola zemědělských produktů terénními pracovníky hygieny výživy
V. Košťálová, O. Ballon
Československá hygiena 1986, 31(7-8):445-447
biografie
K životnímu jubileu MUDr. Jána Janecha
Z. Krejčí
Československá hygiena 1986, 31(7-8):448-449
Krajský hygienik Stredoslovenského kraja MUDr. Tomáš Geist, CSc. – 50-ročný
Štefan Calpaš
Československá hygiena 1986, 31(7-8):450-451
RECENZE
NCRP Report No. 81: Carbon-14 in the environment. National Council on Radiation Protection and Measurements, Bethesda 1985. 108 s.
V. Hušák
Československá hygiena 1986, 31(7-8):382
Hrubý, J.: Rok 2000 - co budeme jíst dnes a zítra? Mladá fronta, Praha 1985, 1. vyd., 216 s.
Karel Halačka
Československá hygiena 1986, 31(7-8):391
Ruppe, K., Nienerowski, K.: Methoden der Arbeitshygiene. VEB Verlag Volk und Gesundheit, Berlin 1985. 380 s.
Antonín Nauš
Československá hygiena 1986, 31(7-8):411