Hygiena 2008, 53(Suppl.):S40-S41
Potravinářská komora ČR, partner v projektech 6. Rámcového programu EU
- Potravinářská komora ČR, Praha
Sdělení podává přehled čtyř projektů 6. rámcového programu Evropské unie, který zahrnuje aktivity pro zvýšení kvality a zdravotní bezpečnosti výživy. Jde o projekty na omezení ukládání škodlivin v potravinách (ICARE), financování vývoje potravinářského průmyslu (ENFFI), zvýšení výživové hodnoty tradičních potravin díky inovacím (TRUEFOOD) a využití ječmene k získání pečiva s vysokým obsahem vlákniny a nízkým obsahem soli (BARLEYBREAD). Potravinářská komora tyto aktivity přenáší do ČR a koordinuje jejich plnění.
Klíčová slova: výživa, zdravotní bezpečnost potravin, potravinářská komora, 6. rámcový plán EU
Zveřejněno: 1. prosinec 2008 Zobrazit citaci