Hygiena 2008, 53(Suppl.):S37-S39
Lékárna na talíři
- Státní zdravotní ústav, Praha
Cílem projektu bylo zlepšování vědomostí a dovedností pracovníků sociální péče a seniorů v oblasti výživových zvyklostí, výběru a přípravy pokrmů podporujících zdraví a napomáhajících odstraňování zdravotních obtíží, typických pro seniorský věk, formou dvoustupňové edukace.
Součástí realizace projektu byla tvorba interaktivních webových stránek a tisk kartiček s výživovými doporučeními pro seniory. Interaktivní webové stránky obsahují rady a doporučení s možností zhodnocení denního energetického příjmu a výdeje, zásady tvorby jídelníčku při konkrétních obtížích a nemocech.
Přispěli jsme k aktuální potřebě zlepšit nutriční a pohybovou životosprávu seniorské populace a vytvořili metodiku, kterou je možno v intervenčních aktivitách užívat.
Klíčová slova: senior, výživová doporučení pro seniory
Zveřejněno: 1. prosinec 2008 Zobrazit citaci
Reference
- MZ ČR. Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva ČR: zdraví pro všechny v 21. století. Zdraví 21. Praha: Ministerstvo zdravotnictví ČR; 2002.
- Provazník K, a kol. Manuál prevence v lékařské praxi. Souborné vydání. Praha: Státní zdravotní ústav; 1998. MUDr. Věra Kernová